Evenimente Gradinita Casuta Piticilor

FESTIVALUL DOVLECILOR – 27 OCTOMBRIE 2023

Festivalul dovlecilor la grădiniță a fost o experiență minunată, unde toată bucuria toamnei s-a regăsit în activități pline de creativitate și distracție pentru copii și părinți. De la momentul în care am pregătit terenul pentru acest eveniment și până la parada costumelor și prezentările dovlecilor sculptați, fiecare moment a fost plin de entuziasm și culoare.
Am fost uimiți de imaginația și îndemânarea copiilor în decorarea dovlecilor. Fiecare dovleac a fost transformat într-o operă de artă unică, reflectând personalitatea și creativitatea fiecărui mic artist. A fost o adevărată plăcere să vedem cum au lucrat împreună cu părinții pentru a aduce la viață aceste creații.
Workshop-urile au fost o altă sursă de încântare și învățare pentru cei mici. Ei au avut ocazia să învețe mai multe despre dovleci, de la modul în care cresc și se dezvoltă, până la diversele metode de sculptare și decorare. A fost minunat să-i vedem absorbiți în aceste activități educative și pline de distracție.
Parada costumelor a adus un zâmbet pe fiecare chip prezent. Copiii și-au ales personajele preferate inspirate din lumea dovlecilor și s-au bucurat de momentul de defilare în fața părinților, demonstrând creativitatea și originalitatea fiecărui costum.
În ansamblu, festivalul dovlecilor a fost nu doar o sărbătoare a toamnei, ci și o oportunitate de a aduce împreună comunitatea grădiniței noastre într-un mod distractiv și educativ. A fost o zi memorabilă, plină de veselie și bucurie pe care copiii cu siguranță o vor aminti cu drag mult timp de acum înainte.

INCURSIUNE IN LIVADA CU MERE – OCTOMBRIE 2023

Ce zi minunată am avut alături de preșcolarii noștri la culesul și strânsul merelor! A fost o experiență plină de învățare și distracție, unde copiii au descoperit secretele acestui fruct delicios și au explorat minunile sezonului toamnei.

Încă de la început, copiii au fost fascinați să afle mai multe despre diversele soiuri de mere și despre istoria locului în care am fost. Observând cu atenție pomii fructiferi, au învățat cum cresc merele și au descoperit diferitele nuanțe și forme ale acestui fruct minunat.

Activitățile practice au fost punctul culminant al zilei! Copiii au avut ocazia să confecționeze un tablou creativ cu mere, folosindu-și imaginația și abilitățile artistice pentru a crea adevărate opere de artă din fructe.

Dar distracția nu s-a oprit aici! Ziua a fost presărată cu jocuri captivante și bucuria unei vremi frumoase în mijlocul naturii. Un picnic la iarbă verde a fost momentul perfect pentru a savura gustul autentic al merelor, în forme diferite, de la placintă la un suc proaspăt stors.

Această experiență a fost mai mult decât o simplă activitate – a fost o oportunitate de a conecta copiii cu natura.

ZIUA MONDIALA A ANIMALELOR – OCTOMBRIE 2023


Ce zi minunată am avut sărbătorind Ziua Mondială a Animalelor alături de prietenii noștri de la grădina zoologică! A fost o ocazie unică pentru copiii noștri de a se conecta mai profund cu lumea fascinantă a animalelor și de a înțelege importanța lor în viața noastră și în ecosistem.

Copiii au avut parte de o experiență educativă de neuitat, având ocazia să interacționeze și să învețe mai multe despre diferite specii de animale. Discuțiile despre importanța acestora în viața omului au fost captivante, încurajându-i să reflecteze asupra rolului crucial pe care îl au în menținerea echilibrului natural și a biodiversității.

Un moment special a fost acela în care copiii au aflat despre responsabilitatea noastră de a avea grijă de fiecare animal în parte. Au înțeles cât de important este să le oferim protecție și să avem grijă de mediul lor natural pentru a asigura supraviețuirea și bunăstarea acestor specii minunate.

La final, ne-am bucurat de o plimbare prin natură, explorând și observând schimbările aduse de toamnă. A fost o oportunitate excelentă pentru copii să observe cum se schimbă mediul în acest anotimp și să înțeleagă legătura strânsă dintre natură și viața animalelor.

Această experiență a fost mai mult decât o simplă sărbătoare – a fost o lecție de respect și apreciere pentru lumea naturală din jurul nostru și pentru toate ființele care împart această planetă cu noi.

ÎNCEPUTUL DE AN ȘCOLAR – SEPTEMBRIE 2023

Începutul de an școlar la grădinița noastră a fost un adevărat spectacol de culori! Copiii noștri au adus în sălile de clasă și în curtea grădiniței bucuria și entuziasmul, transformând fiecare moment într-un adevărat cocktail de culori și energie pozitivă.

Acest început de an școlar a fost, într-adevăr, un cocktail de culori și entuziasm care ne-a încărcat cu energie și ne-a pregătit pentru o călătorie educațională plină de aventuri și descoperiri!

O ZI ÎN MIJLOCUL NATURII – IULIE 2023

Ce zi minunată de vară am avut alături de copiii noștri de la grădiniță! Ne-am aventurat în mijlocul naturii și am trăit senzații incredibile explorând trasee în copaci și tiroliana.

Cu inimile pline de curaj și ochii strălucind de bucurie, copiii au urcat în copaci, descoperind o lume nouă și fascinantă deasupra solului. Fiecare pas pe traseele în copaci a fost o provocare pe care au acceptat-o cu zâmbetul pe buze și cu un spirit aventuros.

A fost o zi minunată, plină de adrenalină și descoperiri, iar amintirile create vor rămâne vii în sufletele lor pentru mult timp de acum înainte.